Tradicionalni slovenski zajtrk
V Sloveniji letos že trinajstič obeležujemo Dan slovenske hrane, ki ga šole in vrtci tradicionalno obeležijo s slovenskim zajtrkom. Tretji petek v mesecu je dan, ko po slovenskih vrtcih in šolah zadiši po domačem, sveže pečenem kruhu, lokalno pridelanem medu, maslu, mleku in jabolkih. Letos so v ospredju žita in žitni izdelki ter kruh kot osrednje živilo. Slogan letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka, katerega namen je osveščanje in predajanje ključnih sporočil od dnevu slovenske hrane, se glasi: »Kruh za zajtrk - super dan!«
Otroci v Vrtcu Mokronožci in na Trebelnem so pripravili kulturni program, kjer so se predstavili s petjem in plesom. S kratkim nagovorom jih je pozdravila tudi podžupanja Občine Mokronog-Trebelno Snežka Bizjak, ki je otroke ob tej priložnosti za njihov trud nagradila s posebnim darilom.
Vrtčevski otroci so skupaj z vzgojiteljicami, kuharicami in prostovoljci pripravili več vrst kruha in peciv. Na mizah so postregli beli kruh, mlečni kruh z rozinami, ajdovega z orehi, črnega, mokronoškega, koruznega. Poleg seveda ni manjkalo domačega mleka, medu, masla, jabolk in peciv.